Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi... Mimo pingu

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko, joł i siema (czy coś takiego)
Dobra, przejdźmy do rzeczy

Mam jakiś... dziwny problem (głównie z wotem, dlatego piszę tutaj)
Wot - Ping: 50-100 - są lagi, Fpsy: 50
Normalnie z pingiem 150 nie miałem lagów, więc zaczyna mnie to trochę wkurwiać
Cofa mnie itd.

Więc tu pytanie - czy to wina WOT'a , wirusów na kompie, czy dostawcy internetu?
Zauważyłem, że strony ładują się też troszkę (nieznacznie) dlużej , z youtubem mam problemy (a propo, wie ktoś jak zmienić żebym nie musiał co filmik zmieniać rozdzielczości z 240 p na taką jaką chcę?)
A pliki (chciałem sobie hitzone ściągnąć) ściągają się... Wolno, bardzo wolno - od 2000 b/s do 100 kb/s (zwykle ok. 20-30), a powinno 300 kb/s

Zaraz przeskanuję kompa itp, ale na razie się pytam - co robić, jeśli da się coś z tym zrobić

shoob.png

Opublikowano

Pewnie to wina dostawcy neta albo śniegu. Sam mam ostatnio czasami cofki w wocie ale pewnie przez śnieg.

Opublikowano

Opisz dokładniej w jaki sposób ci "laguje" (czy jest zcina i cofka , czy po prostu lag bez sciny ). ew. możesz wyłączyć np hamachi

Co do youtube to polecam addon do przegladarki "Auto HD For Youtube" w nim możesz automatycznie ustawić jakość jaką chcesz.(addon jest dostepny na przegladarki : google chrome i firefox , wyszukać mozesz przez google ;) )

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...